21 май, 2009

24 май



УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

На 24 май ще честваме най-светлия български празник, посветен на делото на светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.
За първа година Община Бургас иска да обедини на този празник всички представители на образованието, културата и духовенството – от учителя до университетския преподавател, писателя, поета, художника и духовника.
В тази връзка в Университета е постъпила покана от господин Николов – Кмет на Община Бургас, в която се кани академичното ръководство, преподавателите и студентите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Бургас да участват в организираното на 24 май от Община Бургас празничното шествие, водено от бургаското православно духовенство начело с Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.
Сборен пункт за желаещите да се включат в шествието преподаватели, служители и студенти е улица "Александровска", на пресечката с ул. „Кирил и Методий” в 10.15 часа. Шествието започва в 10.30 часа.

1 коментар: